Home City Logistics Mechelen
Diensten

City Logistics Mechelen

Vraag een offerte aan

Opslag op maat voor stadslogistiek

Duurzaamheid als onderdeel van de leefbare stad.

Mobiliteit, veiligheid en milieu staan hoog op ieders agenda. In de centrumsteden worden steeds meer maatregelen ingevoerd om de uitstoot van schadelijke stoffen en het aantal logistieke te verminderen. Zo worden er lage emissiezones en autovrije zones ingericht. Dit zorgt voor een additionele complexiteit voor leveringen in de binnenstad.

JDW
Jos De Wael

CEO – ODTH First Class Logistics

“Bij ODTH zijn we klaar om de toekomst van stadslogistiek vorm te geven en bij te dragen aan groenere, efficiëntere en leefbaardere steden.”

Dienstverlening in de Mechelen-Noord CityHub

Binnen de Mechelen-Noord City Hub bieden we verschillende mogelijkheden aan lokale klanten om hen logistiek te ontzorgen. Door de leveringen te laten plaatsvinden in de stadsrand wordt er bijgedragen aan de ontlasting van de binnenstad en aangename leefomgeving.

SME box verhuur

Verhuur van op maat gemaakte SME-boxen (vanaf 60m²). De huurder staat zelf in voor de organisatie van de opslag in zijn box, welke tijdens de openingsuren van de site toegankelijk is voor de huurder.

Ontvangst van levering

ODTH staat in voor de logistieke ontvangst van de goederen van de klanten. Deze permanentie zorgt ervoor dat er vanuit de handelaar niemand standby dient te zijn om de goederen in ontvangst te komen nemen.

Uitlevering van goederen

Samen met de klanten bekijkt ODTH of er bij de uitlevering van de goederen gebruik gemaakt kan worden van duurzame last-mile belevering.

Flexibiliteit & Duurzaamheid

Het gebruik van onze SME boxen voor opslag in de stadsrand biedt verschillende voordelen voor onze klanten. De klanten kunnen flexibel gebruik maken van de verschillende services van onze logistieke hub in Mechelen-Noord.

Het leveren van goederen in onze CityHub in Mechelen draagt bij aan groenere, efficiëntere en leefbaardere steden.

 

Ontdek onze VAS activiteiten

Referenties

“Met de uitbreiding van de autoluwe zone zijn zulke innovatieve projecten cruciaal om samen met handelaars uit te proberen en zo tot een sterk economisch centrum te evolueren.”

Case Studie: City Logistics

Waarom kiezen voor ODTH?

Efficiënte goederenstroom

Onze CityHub optimaliseert de goederenstroom in stadslogistiek door het consolideren van zendingen van verschillende leveranciers op één locatie. Dit resulteert in minder voertuigbewegingen en vermindering van verkeersopstoppingen, waardoor de logistieke efficiëntie verbetert.

Verminderde congestie en uitstoot

Door het gebruik van een consolidatiehub kunnen we het aantal voertuigen in drukke stedelijke gebieden verminderen. Dit leidt tot een vermindering van verkeerscongestie en een lagere uitstoot van schadelijke stoffen, waardoor een schonere en duurzamere stad wordt bevorderd.

Samenwerking

Onze Mechelen-Noord CityHub biedt mogelijkheden voor samenwerking en netwerkvorming tussen verschillende bedrijven en logistieke dienstverleners. Dit bevordert synergieën, kennisuitwisseling en innovatie binnen de stadslogistiek.

Veilige locatie

Door gebruik te maken van een centrale hub voor de consolidatie van uw goederen kan u plaats besparen in uw locatie in het stadscentrum. Op deze manier kan commerciële (dure) ruimte optimaal benut worden.

Duurzaamheid

De consolidatie van goederen draagt bij aan duurzame stadslogistiek en vermindert de negatieve impact op het milieu. Door het verminderen van verkeer, congestie en uitstoot dragen we bij aan een groenere en leefbaardere stad.

Kostenefficiëntie

Het gebruik van een centrale hub stelt bedrijven in staat om kosten te besparen door het bundelen van goederen en het optimaliseren van transportroutes. Hierdoor kunnen transportkosten worden verlaagd en kunnen bedrijven profiteren van schaalvoordelen.