Home Pharma
industrieën

Pharma

Logistiek speelt een cruciale rol in de farmaceutische industrie. Als farmaceutisch bedrijf is het essentieel om geneesmiddelen en medische producten veilig, efficiënt en tijdig bij patiënten en zorgverleners te krijgen. De complexiteit van de farmaceutische supply chain en de gevoeligheid van farmaceutische producten vereisen een nauwgezette en gespecialiseerde aanpak.

Een goed geoptimaliseerde logistieke keten zorgt voor een naadloze stroom van producten, minimaliseert vertragingen en waarborgt de kwaliteit en integriteit van de geneesmiddelen gedurende het hele proces.

Farmaceutische bedrijven moeten voldoen aan strikte richtlijnen en voorschriften met betrekking tot opslag, transport en distributie van geneesmiddelen. Een robuuste logistieke infrastructuur en expertise op het gebied van regelgeving zijn cruciaal om te voldoen aan deze complexe vereisten en om te zorgen voor veilige en gecontroleerde processen.

Wat kan ODTH voor u betekenen?

Als betrouwbare logistieke partner voor farmaceutische producten en API’s werken wij altijd volgens GDP en GMP richtlijnen. De goederen worden opgeslagen en behandeld in GDP-gecertificeerde faciliteiten.

Ons eigen QESHA kwaliteitsmanagementsysteem is eveneens gebaseerd op GDP- en GMP-richtlijnen. Regelmatige audits Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten en door onze verschillende klanten garanderen de nodige kwaliteitsborging.

Key services

  • Opslag van geneesmiddelen
  • Opslag van gevarengoed onder GDP condities
  • Laden en lossen van geneesmiddelen
Lees meer over VAS

Vergunde producten

  • Geneesmiddelen voor humaan gebruik (15-25°C)
  • Geneesmiddelen voor humaan gebruik (2-8°C)
  • Veterinaire geneesmiddelen (15-25°C)
  • Veterinaire geneesmiddelen (2-8°C)
  • Stockage van APIs
Lees meer over onze pharma-hub

Referenties

Import van APIs in de EU na Brexit met gebruik van de binnenvaart.

Case Studie: Pharma

Een ruim assortiment aan dienstverlening

Bij het kiezen van een logistieke partner is het belangrijk om samen te werken met een ervaren en gespecialiseerde dienstverlener. Deze partner moet beschikken over de nodige infrastructuur, gekwalificeerd personeel en geavanceerde technologieën om de specifieke behoeften van de farmaceutische sector aan te pakken. Van temperatuurgecontroleerde opslagfaciliteiten tot gevalideerde transportoplossingen en traceerbaarheidsystemen, de juiste logistieke partner kan het vertrouwen en de gemoedsrust bieden die nodig zijn in een sector waarin de gezondheid en het welzijn van mensen centraal staan..

Meer over onze aanpak

We are certified

ISO 9001
In de farmaceutische industrie is kwaliteit van cruciaal belang. ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement die in deze sector een bijzonder belangrijke rol speelt. ISO 9001-certificering biedt farmaceutische bedrijven een gestructureerd kader om de kwaliteit van hun processen, producten en diensten te waarborgen.
GDP

Een GDP-certificaat dient als een bewijs dat een bedrijf voldoet aan de hoogste normen voor distributiepraktijken in de farmaceutische sector. Het certificaat bevestigt dat het bedrijf beschikt over de nodige infrastructuur, processen en controlesystemen om ervoor te zorgen dat farmaceutische producten onder optimale omstandigheden worden opgeslagen, behandeld en gedistribueerd.

Het certificaat verzekert klanten dat de logistieke dienstverlener de hoogste normen hanteert bij het hanteren en distribueren van farmaceutische producten, inclusief temperatuurgevoelige geneesmiddelen.

TAPA (Transported Asset Protection Association)

TAPA is een internationaal erkende organisatie die zich richt op het beschermen van transportassets tegen diefstal en andere veiligheidsrisico’s. Een TAPA-certificering bevestigt dat een bedrijf voldoet aan de strengste normen en beste praktijken op het gebied van beveiliging in de logistieke keten. Het certificaat toont aan dat het bedrijf robuuste beveiligingsmaatregelen heeft geïmplementeerd om waardevolle ladingen te beschermen tegen diefstal, sabotage en andere criminele activiteiten.

AEO (Authorized Economic Operator)

AEO is een internationaal erkend certificeringsprogramma dat bedrijven beloont die voldoen aan de hoogste normen van veiligheid, betrouwbaarheid en naleving van douanewetten en -voorschriften. Een AEO-certificering bevestigt dat een bedrijf een betrouwbare en veilige handelspartner is. Het certificaat wordt uitgereikt door douaneautoriteiten en toont aan dat het bedrijf voldoet aan specifieke criteria op het gebied van financiële solvabiliteit, naleving van douaneregels, veiligheidsprocedures en beveiliging van de toeleveringsketen.

 

ISO14001

ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor milieumanagementsystemen, die bedrijven helpt om milieurisico’s te identificeren, te beheersen en continu te verbeteren.

Een ISO 14001-certificering bevestigt dat een bedrijf voldoet aan strenge normen voor milieubeheer. Het certificaat toont aan dat het bedrijf effectieve systemen en processen heeft geïmplementeerd om milieuvervuiling te voorkomen, duurzaamheid te bevorderen en te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten.

Waarom kiezen voor ODTH

Temperatuurgecontroleerde opslagfaciliteiten

Wij beschikken over geavanceerde opslagfaciliteiten met temperatuurregeling om de integriteit en kwaliteit van farmaceutische producten te waarborgen. Onze faciliteiten voldoen aan de strengste normen en voorschriften voor temperatuurgevoelige producten.

Compliance en regelgevingsexpertise

Ons team van experts is volledig op de hoogte van de complexe nalevings- en regelgevingsvereisten in de farmaceutische industrie. We zorgen ervoor dat alle logistieke processen voldoen aan de geldende normen, waaronder Good Distribution Practice (GDP) en andere relevante voorschriften.

Traceerbaarheid

We bieden volledige traceerbaarheid van farmaceutische producten gedurende de hele logistieke keten. Met behulp van geavanceerde track-and-trace-systemen en technologieën kunnen onze klanten de locatie en status van hun zendingen in realtime volgen.

Kwaliteitbeheersing

We hanteren strikte kwaliteitscontroleprocedures om ervoor te zorgen dat alle farmaceutische producten die door ons worden behandeld, voldoen aan de hoogste normen. Onze processen omvatten inspecties, audits en validaties om de veiligheid en kwaliteit van de producten te garanderen.

Flexibiliteit

We bieden flexibele logistieke oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van farmaceutische bedrijven. Of het nu gaat om opslag, distributie, retourlogistiek of value-added services, we leveren maatwerkoplossingen die voldoen aan de unieke vereisten van elke klant.

Beveiliging

We begrijpen de gevoeligheid van farmaceutische producten en nemen uitgebreide maatregelen om de veiligheid en beveiliging van de zendingen te waarborgen. Onze faciliteiten zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen, zoals camerabewaking, toegangscontrole en alarmen.