Home Chemicals
industrieën

Chemicals

Voor chemische bedrijven speelt logistiek een cruciale rol in het succes van hun activiteiten. Logistiek is de ruggengraat van de toeleveringsketen en heeft directe invloed op de efficiëntie, betrouwbaarheid en veiligheid van het transporteren, opslaan en leveren van chemische producten.

Een goed georganiseerde logistieke operatie is essentieel om aan de unieke behoeften van de chemische sector te voldoen. Chemische producten vereisen vaak speciale behandeling en naleving van strikte regelgeving en veiligheidsnormen. Het waarborgen van de juiste verpakking, opslag, transport en documentatie is van vitaal belang om mogelijke risico’s, zoals lekkage, verontreiniging of ongevallen, te minimaliseren.

Veiligheid staat centraal in de chemische logistiek. Het correct behandelen en transporteren van chemische stoffen vereist strikte naleving van veiligheidsvoorschriften en -procedures. Chemische bedrijven moeten samenwerken met logistieke dienstverleners die ervaring hebben in het omgaan met gevaarlijke stoffen en die beschikken over geavanceerde beveiligings- en veiligheidsmaatregelen om risico’s te minimaliseren.

Wat kan ODTH voor u betekenen?

Wij begrijpen de unieke uitdagingen en complexiteiten van het werken met chemische producten en hebben de expertise om uw logistieke processen naadloos te beheren.

Bij ODTH streven we naar operationele uitmuntendheid. We investeren voortdurend in geavanceerde technologieën en moderne infrastructuur om optimale efficiëntie en traceerbaarheid te garanderen. Onze geautomatiseerde systemen bieden real-time zichtbaarheid en rapportage, waardoor u volledige controle heeft over uw goederen gedurende de gehele logistieke keten.

Bij ODTH treven we naar langetermijnrelaties met onze klanten. We geloven in partnerschap en werken samen met u om uw logistieke doelstellingen te bereiken en uw concurrentiepositie te versterken. Onze focus ligt op het leveren van uitstekende service, het overtreffen van verwachtingen en het bieden van toegevoegde waarde aan uw bedrijf

Key services

 • Opslag van gevarengoed
 • Laden en lossen van goederen
 • Container stuffing
 • VAS services
Lees meer over VAS

Vergunde producten

 • Pyrotechnisch materiaal (airbags)
 • Milieugevaarlijke goederen
 • Brandbare vaste stoffen
 • Brandbare vloeistoffen
 • Aerosols
Lees meer over onze SEVESO-site

Referenties

Optimalisatie en verduurzaming van transport van chemische goederen via de binnenvaart

Read case study

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Wij zijn bekend met de strikte veiligheidsvoorschriften en -protocollen die gelden in de chemische sector en zorgen ervoor dat al onze activiteiten voldoen aan de hoogste normen. Onze gespecialiseerde teams zijn getraind in het omgaan met gevaarlijke stoffen en volgen strikte procedures om de risico’s te minimaliseren en de integriteit van uw goederen te waarborgen.

Veiligheidsmaatregelen

 • In house interventie team
 • Gedetailleerde noodplanning
 • Spillkits en PBMs
 • ESFR sprinklering
Meer over onze aanpak

We are certified

ISO 9001

ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen en legt de nadruk op het leveren van producten en diensten die voldoen aan de eisen en verwachtingen van klanten.

In de chemische industrie is kwaliteit van cruciaal belang. Chemische producten worden gebruikt in diverse toepassingen, variërend van farmaceutische producten tot industriële chemicaliën. Het waarborgen van de kwaliteit van deze producten is van groot belang om de veiligheid, betrouwbaarheid en effectiviteit ervan te garanderen.

TAPA (Transported Asset Protection Association)

Voor chemische bedrijven is de beveiliging van hun goederen en de bescherming tegen diefstal een topprioriteit. TAPA (Transported Asset Protection Association) biedt een wereldwijd erkend certificeringsprogramma dat specifiek gericht is op het waarborgen van de veiligheid en beveiliging van goederen tijdens het transport en de opslag.

AEO

Een AEO-certificaat wordt uitgereikt aan bedrijven die voldoen aan de strenge veiligheids- en nalevingsnormen van de douaneautoriteiten.

Het certificaat vereist dat bedrijven strenge beveiligingsmaatregelen implementeren om de integriteit van hun goederen te waarborgen. Dit omvat het screenen van medewerkers, het beveiligen van faciliteiten en transportmiddelen, en het beschermen tegen risico’s zoals diefstal en smokkelwaar.

ISO 14001

Voor chemische bedrijven is het behoud van het milieu en duurzaamheid van groot belang. Een ISO 14001-certificaat is een waardevol instrument om milieuprestaties te verbeteren en de inzet voor duurzaamheid aan te tonen.

SEVESO

Het behalen en behouden van een SEVESO-certificaat vereist voortdurende inzet en naleving van strenge veiligheidsnormen. Als logistiek bedrijf moet ODTH ervoor zorgen dat onze processen, installaties en veiligheidsmaatregelen regelmatig worden gecontroleerd en geëvalueerd. Door voortdurende verbetering van veiligheidsmaatregelen kunnen bedrijven de risico’s blijven minimaliseren en de veiligheid van hun werknemers, omwonenden en het milieu waarborgen.

Waarom kiezen voor ODTH

Expertise

We hebben diepgaande kennis en ervaring op het gebied van gevaarlijke goederenlogistiek. Ons team van experts begrijpt de complexe regelgeving en voorschriften en zorgt ervoor dat alle zendingen voldoen aan de wettelijke eisen en internationale normen.

Beveiliging

We hanteren de hoogste veiligheidsnormen bij het hanteren, opslaan en vervoeren van gevaarlijke goederen. Onze faciliteiten zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen en onze medewerkers zijn getraind in risicobeheer en noodprocedures, waardoor we maximale veiligheid kunnen garanderen.

Risicobeheer

We begrijpen dat gevaarlijke goederen risico’s met zich meebrengen. Daarom hebben we een uitgebreid risicobeheerprogramma opgezet om potentiële gevaren te identificeren en te minimaliseren. We werken nauw samen met klanten om passende maatregelen te nemen en noodplannen te ontwikkelen voor het geval van een noodsituatie.

Gespecialiseerde uitrusting

We beschikken over gespecialiseerde uitrusting en infrastructuur om gevaarlijke goederen op de juiste manier te behandelen. Onze vrachtwagens, opslagfaciliteiten en verpakkingsmaterialen voldoen aan de vereisten voor het veilig en efficiënt transporteren en opslaan van gevaarlijke stoffen

Flexibiliteit

We begrijpen dat elke gevaarlijke goederen zending uniek is. Daarom bieden we flexibele oplossingen en maatwerkopties om te voldoen aan de specifieke behoeften van onze klanten. Of het nu gaat om snelle levering, temperatuurgecontroleerde opslag of speciale verpakkingsvereisten, we passen ons aan om aan de individuele eisen te voldoen.

Compliance

We bieden uitgebreide ondersteuning bij het voldoen aan de regelgeving voor gevaarlijke goederen. Onze experts kunnen helpen bij het classificeren van goederen, het opstellen van vereiste documentatie en het afhandelen van douaneformaliteiten.