Home Steel & Coil
industrieën

Steel & Coil

Staalverwerkende bedrijven worden geconfronteerd met de uitdaging van het beheren van complexe toeleveringsketens vanwege de verschillende stadia van staalproductie, -verwerking en -distributie. Het overwinnen van deze logistieke uitdagingen is cruciaal voor staalverwerkende bedrijven om een soepele en betrouwbare toeleveringsketen te handhaven en te voldoen aan de behoeften van klanten in deze veeleisende industrie.

Het transport van zware en omvangrijke staalproducten vereist gespecialiseerde logistieke oplossingen, zoals geschikte vrachtwagens, kranen en opslagfaciliteiten, wat extra uitdagingen met zich meebrengt. De fluctuerende vraag naar staal en de volatiliteit van de markt vereisen flexibiliteit in de logistieke planning om te voldoen aan de snel veranderende behoeften van klanten.

Wat kan ODTH voor u betekenen?

Key services

  • Laden en lossen van goederen met kraan
  • Transport van steel en coil
  • Voorraadbeheer
Lees meer over VAS

Infrastructuur

  • Kranen met een vermogen tot 32 ton
  • Magazijnruimte specifiek uitgerust voor steel en coil
  • Transportunits specifiek uitgerust voor steel en coil
Lees meer over warehousing

Referenties

“Maandelijks wordt er meer dan 300 ton plaatmateriaal klaargemaakt voor recylcage”

Read case study

Logistieke hotspot

Onze logistieke site in Mechelen-Noord is op gebouwd voor de behandeling van staalproducten. Vrachtwagens kunnen het magazijn binnen rijden en kunnen dan op verschillende plaatsen gelost worden. Onze bruggen zijn uitgerust met kranen tot 32 ton zodat zelfs de zwaarste goederen kunnen behandeld worden.

Mechelen-Noord:

  • Vlakbij de oprit van de E19
  • Kranen tot 32 ton
  • Toekomstige uitbreidingsmogelijkheden
Ontdek onze site in Mechelen-Noord

We are certified

AEO (Authorised Economic Operator)

Het AEO-Certificaat (Authorised Economic Operator) is een certificaat dat door de Douane wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Een AEO certificaat biedt bedrijven voordelen in het internationale handelsverkeer, zo worden ze bijvoorbeeld minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel waardoor het oponthoud bij grenzen afneemt. Om de status van Authorised Economic Operator te krijgen moet een bedrijf aan een aantal veiligheidscriteria voldoen.

ODTH beschikt over een AEO certificaat voor zowel douane vereenvoudigingen als veiligheid.

Waarom kiezen voor ODTH

Expertise

We hebben diepgaande kennis en ervaring in de staal- en coilindustrie, waardoor we in staat zijn om gespecialiseerde oplossingen te bieden die aansluiten bij de unieke behoeften van onze klanten.

Infrastructuur

Onze state-of-the-art faciliteiten zijn speciaal ontworpen voor de opslag, handling en distributie van staal en coils. We beschikken over moderne magazijnen, kraanapparatuur en beveiligingssystemen om de integriteit van uw waardevolle lading te waarborgen.

Flexibiliteit

We begrijpen dat de vraag naar staal en coils kan variëren. Daarom bieden we flexibele en schaalbare logistieke oplossingen, zodat u uw voorraadniveaus kunt optimaliseren en tegelijkertijd kunt voldoen aan de veranderende marktvraag.

Klantgerichte aanpak

Onze focus ligt altijd op het begrijpen van de specifieke behoeften van onze klanten. We werken nauw samen om op maat gemaakte logistieke oplossingen te bieden die voldoen aan hun unieke vereisten en verwachtingen.

Locatie

Onze nabijheid tot belangrijke transportroutes, havens en terminals ervoor dat we uw goederen naadloos kunnen verbinden met nationale en internationale markten.

Kwaliteit

Onze speciaal opgeleide teams zorgen voor een strikte naleving van kwaliteitsnormen en zorgen ervoor dat uw producten in optimale staat blijven gedurende de hele logistieke keten.