Home Food & Feed
industrieën

Food & Feed

Food bedrijven hebben te maken met unieke uitdagingen, zoals strikte regelgeving, korte houdbaarheid van producten en complexe supply chains. Een logistieke dienstverlener met expertise in de voedingssector kan helpen bij het optimaliseren van de logistieke processen en het waarborgen van een efficiënte en veilige levering van voedselproducten vanaf de productie tot aan de consument.

Wat kan ODTH voor u betekenen?

ODTH is reeds vele jaren een betrouwbare partner met een specialisatie in het leveren van logistieke oplossingen voor de voedingsindustrie. Met onze expertise in temperatuurbeheersing, voedselveiligheid en naleving van regelgeving, begrijpen wij de unieke uitdagingen en vereisten van uw sector.

Key services

 • Opslag van levensmiddelen
 • Laden en lossen van levensmiddelen
 • Orderpicking
 • Voorraadbeheer op basis van THT/batch
Lees meer over VAS

Vergunde producten

 • Opslag van levensmiddelen op kamertemperatuur
 • Opslag van gewasbestrijdingsmiddelen
 • Opslag van dierenvoeding op kamertemperatuur
 • Opslag van biologische producten
Lees meer over warehousing

Referenties

“In het eerste jaar haalden we zo 200 vrachtwagens van de baan. In normale omstandigheden gaan er dit jaar reeds 1.700 containers per binnenschip naar Antwerpen, een besparing van zeker 160 ton CO2″

Read case study

Risk based approach voor voedselveiligheid

Omdat ODTH een risk based approach hanteert, kunnen we proactief risico’s identificeren, beoordelen en beheersen, waardoor potentiële gevaren voor de consument worden verminderd. Deze aanpak draagt bij aan een efficiëntere inzet van middelen, zodat we ons kunnen concentreren op de kritieke punten in de voedselproductie- en distributieprocessen.

Risico analyses 

 • HACCP
 • TACCP
 • Glasbreuk analyse
 • Kritische processen
Meer over onze aanpak

We are certified

ISO 9001

ISO 9001, een internationaal erkende norm voor kwaliteitsmanagement, speelt een cruciale rol bij het waarborgen van consistentie, betrouwbaarheid en klantgerichtheid.

De ISO9001 norm bevordert een cultuur van continue verbetering en stimuleert medewerkers om actief deel te nemen aan het identificeren van kansen voor verbetering en het implementeren van innovatieve oplossingen. Dit leidt tot een lerende organisatie die zich voortdurend aanpast aan veranderende marktomstandigheden en strengere klanteisen.

FAVV

Deze vergunning, verstrekt door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen, bevestigt dat we voldoen aan strenge normen en voorschriften op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. We werken nauw samen met het FAVV om ervoor te zorgen dat onze operationele processen en faciliteiten voldoen aan de hoogste normen van de voedselindustrie. Met deze vergunning kunt u erop vertrouwen dat uw producten in veilige handen zijn tijdens het transport en de opslag, terwijl we de integriteit van de voedselketen waarborgen.

BIO

Opslag van verpakte Bio goederen voor derden. Dit certificaat betekent dat we voldoen aan strikte normen voor de opslag van biologische producten Onze site in Rumst is zorgvuldig gecontroleerd en goedgekeurd volgens biologische richtlijnen, waarbij we ervoor zorgen dat uw biologische producten gescheiden en correct worden opgeslagen.

ISO14001

ISO 14001 is een internationaal erkende norm voor milieumanagementsystemen, die bedrijven helpt om milieurisico’s te identificeren, te beheersen en continu te verbeteren.

Een ISO 14001-certificering bevestigt dat een bedrijf voldoet aan strenge normen voor milieubeheer. Het certificaat toont aan dat het bedrijf effectieve systemen en processen heeft geïmplementeerd om milieuvervuiling te voorkomen, duurzaamheid te bevorderen en te voldoen aan wettelijke en regelgevende vereisten.

Waarom kiezen voor ODTH

Traceerbaarheid

Met onze geavanceerde traceerbaarheidsoplossingen kunt u elke stap van het logistieke proces van uw producten volgen. Van de oorsprong tot de bestemming bieden wij volledige transparantie en gemoedsrust.

Voedselveiligheid

Wij waarborgen de hoogste normen op het gebied van voedselveiligheid, met strikte naleving van certificeringen zoals HACCP. U kunt erop vertrouwen dat uw producten veilig en hygiënisch worden behandeld en vervoerd.

Beveiliging

Bij ODTH beschikken we over uitgebreide beveiligingsmaatregelen om de integriteit en veiligheid van uw producten te waarborgen. Onze faciliteiten zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingssystemen, zoals videobewaking en toegangscontrole.

Locatie

Onze strategische locaties zijn en troef voor uw logistieke behoeften in de voedingsindustrie. Onze centrale ligging biedt gemakkelijke toegang tot belangrijke transportroutes, havens en luchthavens, waardoor we uw goederen snel kunnen worden getransporteerd en geleverd.

Maatwerk

Wij zijn toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijke logistiek. Met ons assortiment aan groene praktijken, zoals het gebruik van energiezuinige voertuigen en het bevorderen van recycling, dragen wij bij aan een duurzame toekomst voor de voedingsindustrie.

Duurzaamheid

Wij zijn toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijke logistiek. Met ons assortiment aan groene praktijken, zoals het gebruik van energiezuinige voertuigen en het bevorderen van recycling, dragen wij bij aan een duurzame toekomst voor de voedingsindustrie.