Home Aanpak

Aanpak

Bij ODTH begrijpen we het belang van een naadloze en efficiënte integratie van nieuwe klanten in onze logistieke dienstverlening. We streven ernaar om samen met onze klanten een solide basis te leggen voor een succesvolle samenwerking vanaf het allereerste begin.

Onze aanpak voor de integratie van een nieuwe klant is gebaseerd op grondige analyse, open communicatie en zorgvuldige planning. We beginnen met het uitvoeren van een diepgaande behoefteanalyse om een grondig inzicht te krijgen in de specifieke eisen, doelstellingen en verwachtingen van onze klant. Dit stelt ons in staat om een op maat gemaakt logistiek plan te ontwikkelen dat perfect aansluit op hun behoeften en bedrijfsprocessen.

Tijdens het integratieproces werken we nauw samen met onze klant om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de logistieke operaties vlot verlopen. We zorgen voor duidelijke communicatiekanalen en regelmatige overlegmomenten om de voortgang te bespreken, eventuele uitdagingen aan te pakken en proactief oplossingen te bieden. Ons ervaren team van professionals staat klaar om te helpen bij het overwinnen van obstakels en het bieden van praktische oplossingen om een soepele overgang te waarborgen.

Bij ODTH zien we de integratie van een nieuwe klant als het begin van een langdurige samenwerking. We streven naar een hechte relatie, gebaseerd op vertrouwen, samenwerking en gedeelde successen. Ons doel is om onze klanten te ondersteunen bij het behalen van hun logistieke doelstellingen, het leveren van uitstekende service en het overtreffen van hun verwachtingen.

Onze werkwijze

De integratie van nieuwe klanten is een cruciale stap voor logistieke dienstverleners om een soepele en efficiënte samenwerking tot stand te brengen. Het proces vereist zorgvuldige planning, communicatie en coördinatie om ervoor te zorgen dat alle betrokken partijen goed op elkaar zijn afgestemd. Hieronder volgt een overzicht van de stappen die we bij ODTH nemen om nieuwe klanten succesvol te integreren:

1. Discover

Inzicht in de klantbehoefte: Het begint allemaal met een grondig begrip van de behoeften en vereisten van de nieuwe klant. Dit omvat het analyseren van hun logistieke processen, volumes, speciale vereisten en verwachtingen.

2. Design

Op basis van het verzamelde inzicht stellen we een gedetailleerd implementatieplan op. Dit plan omvat de toewijzing van middelen, het vaststellen van mijlpalen, het definiëren van verantwoordelijkheden en het plannen van de uitvoering van de integratie.

3. Implementatie

Er moet gezorgd worden dat de systemen en technologieën van de nieuwe klant naadloos kunnen worden geïntegreerd in hun bestaande logistieke infrastructuur. Dit omvat het testen en valideren van interfaces, het zorgen voor gegevensuitwisseling en het waarborgen van de compatibiliteit tussen verschillende IT-systemen

4. Partnership

Na de integratie is het belangrijk om de prestaties en tevredenheid van zowel de logistieke dienstverlener als de nieuwe klant regelmatig te monitoren. Feedbackmechanismen moeten worden opgezet om eventuele problemen of knelpunten tijdig te identificeren

Voorbeelden van realisaties

Bij ODTH zit innovatie in ons bloed. Ons eigen team is dan ook continu bezig met het werken aan en verbeteren van onze systemen. Hieronder kan u enkele van onze voornaamste realisatie van de afgelopen jaren terugvinden.

Digital truck registration

Op meerdere van onze sites hebben we het truck registratie proces volledig geautomatiseerd. Hiervoor maken we gebruik van een overzichtelijke applicatie. We maken gebruik van ANPR camera’s met optische herkenning om de nummerplaten in ons systeem in te lezen.

De chauffeurs kunnen gebruik maken van 3 tablets om zich te registreren. De registratie applicatie is beschikbaar in 15 talen en bevat gebruiksvriendelijke iconen om het geheel visueel aantrekkelijk te maken.

Dit resulteert in een efficiënt en snel registratie proces met bovendien real-time informatie die gebruikt wordt door het planning en securityteam.

Magic black box

De Magic Black Box is een uitzonderlijk compact staging systeem vergelijkbaar met een modulair opgebouwde schuifpuzzel. De installatie bestaat uit drie basiscomponenten: liften, shuttles en opslagkanalen. Pallets kunnen zo in elke richting en op iedere gewenste locatie worden weggezet. De Magic Black Box verdeelt maximaal 1.872 pallets over 52 kanalen op 4 niveaus. Daardoor kunnen op een oppervlakte van < 1000 m² 52 klantenladingen worden klaargezet en uitgesorteerd.

De sequencing is volledig geautomatiseerd en afgestemd op de noden van de klant waarbij de pallets automatisch op afleverroute worden uitgeslagen. Hierdoor kan er sneller geladen worden en verhoogt de capaciteit naar onze klant toe.

Intelligent WMS

ODTH specialisten werken resultaatgericht in een projectmanagement filosofie. Onze mensen analyseren onze en uw bedrijfsprocessen en ontwikkelen applicaties en toepassingen die continu verbetering van de logistieke keten verzekeren. Onze systemen en oplossingen zijn gericht op strategische samenwerkingen met onze klanten door intense behoeftebevraging en creatie van gemeenschappelijke platformen.

Werkt u met SAP of met een ander ERP systeem, zoeken wij naar optimale connectiviteit. Het opvolgen van uw goederen en uw orders doorheen de keten maken deel uit van ons business model. Wij bekijken graag samen met u, hoe we ook voor uw bedrijf tot optimale logistiek kunnen komen.

Sustainability efforts

Bij ODTH hebben we ons de afgelopen jaren ingezet voor duurzaamheid op alle niveaus. Onze projecten hebben bijgedragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties, wat heeft geleid tot onze bekroning met het UNITAR-certificaat. We hebben geïnvesteerd in energie-efficiënte technologieën, verminderde CO2-uitstoot en bevorderd circulaire economieprincipes. Ook hebben we ons gericht op sociale verantwoordelijkheid door de werk- en leefomstandigheden van onze medewerkers te verbeteren, diversiteit en inclusie te stimuleren, en positieve sociale impact te creëren in samenwerking met lokale gemeenschappen. Bij ODTH blijven we streven naar duurzame groei en het realiseren van de SDG’s.

Meer over sustainability