Home Case Studie: Recyclage van plaatmateriaal
Recyclage van plaatmateriaal

Case Studie

Een ODTH klant met stockage in onze vestiging in Mechelen-Noord zocht een oplossing voor de recyclage van hun plaatmateriaal. Bij de productie worden de afgewerkt platen beschermd met een plasticfolie. Deze plasticfolie bemoeilijkte het proces van de recyclage en had een nadelige impact op de kwaliteit van het gerecycleerde product.

Samen met de klant ging ODTH op zoek naar een oplossing om het plaatmateriaal te ontdoen van de plastic folies en zo de recyclage van het plaatmateriaal te optimaliseren.

De casestudie resulteerde in de volgende voordelen:

1

Optimaal hergebruik

Het verwijderen van de folies zorgt ervoor dat het plaatmateriaal 100% kan hergebruikt worden. Hierdoor vermindert de druk op natuurlijke hulpbronnen en verlaagt de energiebehoefte en de CO₂-uitstoot die gepaard gaan met het winnen van nieuw materiaal.

 

2

Efficientie winst

Door het uitbesteden van het klaarmaken van de platen voor recyclage kan de klant zich volop focussen op de productie van nieuw en gerecycleerd materiaal. De eigen medewerkers kunnen zo worden ingezet waar ze het meeste meerwaarde leveren.

3

Transport

Omdat het verwijderen van de folies plaats vindt in de eigen magazijnen van ODTH is er geen additioneel transport van de platen vereist. Het transport van afgewerkt materiaal en te recycleren materiaal kan zo efficiënt gecombineerd worden.

4

Flexibiliteit

Door het uitbesteden van dit proces aan ODTH kan de klant flexibeler inzetten op zijn noden. ODTH zorgt ervoor dat de nodige capaciteit beschikbaar is wanneer dit vereist is.

Meer dan 300 ton per maand

ODTH verwerkt in zijn magazijn in Mechelen-Noord ondertussen maandelijks meer dan 300 ton plaatmateriaal. De recycling bespaart aanzienlijke kosten in vergelijking met de productie van nieuw aluminium.

“Door de platen te recyclen, verminderen we de druk op natuurlijke hulpbronnen en verlagen we de energiebehoefte en de CO₂-uitstoot die gepaard gaan met het winnen van nieuw aluminium.”