Home Case Studie: In-house maatwerkbedrijf MIVAS
In-house enterprise MIVAS

Case Studie

MIVAS is een maatwerkbedrijf gevestigd in Lier dat op maat gemaakte tewerkstelling biedt aan personen met een arbeidsbeperking. Deze arbeidsbeperking kan zowel persoons- als maatschappijgebonden zijn. MIVAS is gespecialiseerd in het leveren van op maat gemaakte diensten aan klanten en staat als maatwerkbedrijf met 700 werknemers garant voor kwaliteit. Het maatwerkbedrijf vond zijn oorsprong in het centrum van Lier en verhuisde in 1977 naar het industrieterrein Hagenbroek. Daar werden de kleine ateliers vervangen door een volwaardig bedrijfsgebouw van 27000 m².

De casestudy richt zich op een volgende belangrijke uitbreiding: een eigen atelier binnen het distributiecentrum van ODTH in Rumst, waar een grote internationale FMCG speler zijn BNL-opslag heeft. Dit betekent een verschuiving van “het transporteren van goederen naar het maatwerkbedrijf” naar “het verplaatsen van het maatwerkbedrijf naar de goederen”.

De casestudie resulteerde in de volgende voordelen:

1

Eliminatie van dagelijkse transporten: Het vervangen van de transporten tussen de magazijnen door interne bewegingen binnen één magazijn heeft geleid tot het wegvallen van het dagelijkse transport. Dit heeft geresulteerd in minder laad-/losactiviteiten en de mogelijkheid om sneller te reageren op klantvragen. Deze verandering heeft zowel op economisch als op milieuvlak een belangrijke impact gehad.

2

Verlaging van de minimale opslagvolumes: Door alles op één locatie op te slaan, is het mogelijk geweest om de minimale opslagvolumes te verlagen. Dit optimaliseert de opslagruimte en zorgt voor efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte.

3

Verbetering van het ‘just-in-time’ beheer: Afgewerkte goederen zijn direct beschikbaar voor klanten zodra ze zijn vrijgegeven door het maatwerkbedrijf. Dit zorgt voor een verbeterd ‘just-in-time’ beheer, waarbij de voorraadniveaus worden geoptimaliseerd en de klanten sneller bediend kunnen worden.

4

Verhoging van de flexibiliteit: De implementatie van het eigen atelier binnen het distributiecentrum heeft geleid tot een verhoogde flexibiliteit om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen. Het maatwerkbedrijf kan nu snel inspelen op veranderingen in de vraag en specifieke behoeften van klanten vervullen.

ODTH Rumst Customizations team

Samen gaan we uitdagingen aan, zetten we plannen om in realiteit en bereiken we succes.

“Niet alleen heeft de casestudie geleid tot efficiëntere logistiek en kostenbesparingen, maar het heeft ook onze flexibiliteit vergroot en ons vermogen om snel te reageren op de behoeften van onze klanten versterkt. Het is een win-winsituatie waarbij zowel economische als milieuvoordelen samenkomen.”