Eerste spadesteek start realisatie van 10.000 palletspots in gloednieuw gecertifieerd farma magazijn bij ODTH First Class Logistics.

Wij zijn verheugd om te kunnen melden dat wij op 15 september om 11.00h gestart zijn met de eerste spadesteek van ons gloednieuw farmamagazijn.
 
Niet alleen het volumepotentieel (10.000 palletspots) maar ook de innovatieve rackingsystemen en de koelgaranties maken van dit logistieke distributiecentrum een bijzondere troef voor de bestaande farmacluster in de regio. Door de ligging naaste de containerterminal die dagelijkse verbindingen heeft met de havens van Antwerpen en Rotterdam, wordt het vanaf nu ook mogelijk om gekoelde farmaproducten te exporteren naar alle delen van de wereld.

ODTH First Class Logistics start deze maand met de bouw van een nieuw farma-gecertifieerd en gekoeld magazijn naast de import/export containerterminal aan het Zeekanaal in Willebroek
Het gaat om een verdere uitbreiding van de bestaande gebouwen met het oog op de groeiende farma-activiteiten.
ODTH is al 15  jaar aanwezig in Willebroek en beschikt ook al tien jaar over een farmalicentie. Verschillende multinaltionals uit de pharmaceutische sector zijn vaste klant en vragen voor meer van deze gespecialiseerde stockagemogelijkheden.
 
“We zien onze farma-activiteiten de afgelopen jaren sterk groeien, na een eerste uitbreiding in 2017 met 12.000m² (15-25°C), is het nu tijd voor de verdere ontwikkeling van onze gekoelde activiteiten (2-8°C). Wij zullen begin april 2021 operationeel zijn.” 
 
Het nieuwe magazijn bestaat uit een oppervlakte van 6.000 m² waar een temperatuur van 2 tot 8°C wordt gegarandeerd. Door gebruik te maken van innovatieve racking kan de opslag capaciteit tot bijna 10.000 paletten worden opgedreven. In de magazijnen gebeuren onder meer crossdock, consolidatie van export flows, kwaliteitscontroles, (her)verpakken en sampling.
 
In België beschikt ODTH First Class Logistics nog over vestigingen in Rumst en Mechelen, waarbij hoogwaardige logistieke oplossingen worden aangeboden.