DIGITALE KAAITOEWIJZING

Weer een mijlpaal in onze digitale ambitie! Automatische en volledig gedigitaliseerde kaaitoewijzing geïmplementeerd

 

Na een succesvolle digitale registratie, verwezenlijkt in 2018, gaat de automatisering gewoon door in 2019: Onze RPA software registreert de aankomsttijd van de vrachtwagen en zet deze onmiddellijk in de webtool van de klant, uw eigen webtool dus.

 

Het proces voor de automatische kaaitoewijzing start automatisch en is gebaseerd op de volgende KPI’s:

Na het automatisch toewijzen van een kaai zal onze security agent onze nieuwe parking overview app gebruiken, dewelke een zichtbaarheid geeft van alle trucks op onze parking en hun huidige status (failed, successful and awaiting). Hij ontvangt automatisch de laad –of loskaart van elke truck. Na de verplichte security- en qualitychecks wordt de chauffeur doorverwezen naar de ingang van onze site. Onze ANPR camera’s lezen de nummerplaat en de poorten gaan open. De chauffeur kan daarna verder doorrijden naar zijn toegewezen kaai.

 

Wanneer de truck aandokt, wordt   het visuele kaai-overzicht in de controltower real-time door onze kaai sensoren ge-updated. Ook de magazijn supervisor wordt onmiddellijk verwittigd dat de truck tegen de kaai staat door de warehouse app die beschikbaar is op zijn tablet.

De meerwaarde van dit digitaal proces is aanzienlijk.
Onze administratie is aanzienlijk verminderd,  de wachturen voor chauffeurs zijn afgenomen en  de totale truck turn around tijd is met bijna 30% omlaag gegaan.   Zelf onze interne pallet handeling activiteit is 3,5% performanter geworden, omdat we de trucks & goederen toewijzen aan de kaai die het dichtste bij hun finale locatie is.


Kortom, onze klanten genieten dagelijks van de vele voordelen uit de positieve effecten van dit nieuwe state of the art digitale werkproces.