ODTH en Willemen Groep onderzoeken nut van bouwhubs

Bouwhub als oplossing?


ODTH en Willemen Groep gaan daarom samen met VIL, WTCB en 13 andere bedrijven op zoek naar nieuwe logistieke concepten. Onder meer de mogelijkheden van bouwhubs worden daarbij onderzocht. Het gaat om een ontkoppel- en verzamelpunt voor goederen van en naar verschillende werven.


Goederen en materialen zijn zo dichter bij de werf, maar de hubs kunnen ook voor value added logistics gebruikt worden, zoals premontage en prefabricage van materialen, het aanmaken van werfpakketten, of het gesorteerd verzamelen van bouwafval. Verder kan een bouwhub ertoe aanzetten dat de grote vrachten naar de hub in dalmomenten gebeuren, en bovendien kunnen multimodale mogelijkheden zoals binnenvaart worden ingezet.


Veroniek De Mulder, ceo van logistieke dienstverlener ODTH: “ODTH First Class Logistics heeft niet alleen de logistieke knowhow maar biedt ook een concrete multimodale locatie aan zodat de samenwerking tussen een logistieke partner en meerdere bouwondernemingen tot effectief succes van een bouwhub kan leiden.”