BLACK BOX

Magic Black Box

De Magic Black Box is een uitzonderlijk compact systeem vergelijkbaar met een modulair opgebouwde schuifpuzzel. De installatie bestaat uit drie basiscomponenten: liften, shuttles en opslagkanalen. Pallets kunnen zo in elke richting en op iedere gewenste locatie worden weggezet. De Magic Black Box verdeelt maximaal 1.872 pallets over 52 kanalen op 4 niveaus. Daardoor kunnen op een oppervlakte van < 1000 m² 52 klantenladingen worden klaargezet en uitgesorteerd.


Volledig Automatisch
Nadat een pallet op een conveyorbaan is geplaatst, wordt deze gescand, ondergaat een kwaliteitscontrole via I-controller en wordt direct gekoppeld aan een opslagkanaal en aan een vrachtwagen toegekend. Via liften, die onafhankelijk van elkaar elk niveau bedienen, en shuttles worden de pallets vervolgens naar het juiste opslagkanaal getransporteerd.


Per niveau zijn er telkens twee shuttles, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft. Aan de uitslagzijde van het systeem bevindt zich een identieke opstelling van shuttles en liften. De Magic Black Box is via interfaces gekoppeld aan het warehouse management systeem van ODTH.
De sequencing is volledig geautomatiseerd en afgestemd op de noden van de klant waarbij de pallets automatisch op afleverroute worden uitgeslagen. Hierdoor kan er sneller geladen worden en verhoogt de capaciteit naar onze klant toe.

Capaciteit

Black-box-3

Door te kiezen voor meerdere opzetpunten neemt de capaciteit van het systeem toe :


De capaciteit van het systeem bedraagt 300 pallets per uur. Alle palletbewegingen in de Magic Black Box worden op zeer visuele wijze weergegeven via flatscreens op de expeditievloer en op kantoor.

Voordelen

  • Minder afhankelijk van het tijdstip waarop transporteurs zendingen afhalen
  • Efficiënter inplannen van klantenladingen
  • Forse stijging in productiviteit
  • Efficiencyvoordelen in ganse warehouse door gescheiden in- en uitvoerstromen
Black-box-2
Black-box-4